Korrekt bleieskift

bleieskiftet980For utenforstående kan bleieskiftet virke som noe av det mest avskrekkende med barn. Det kan virke ekkelt og mange vemmes over fulle bæsjebleier. Det er noe som man likevel blir meget raskt vant til, når man foretar et bleiebytte på eget barn.

Likevel, det er ingen tryllekunst, og man blir ganske raskt rutinert i hvordan man gjør det. For nybakte foreldre er det her samlet en liten huskeliste over ting som kan gjøre det hele enklere i starten.

Bæsj overalt!

En av de vanlige kompliserende faktorene er at man ofte velger et tradisjonelt stellebord. Dette medfører unødige risker, og det gir en mer arbeid som man ikke trenger. I tillegg til den konstante bekymringen for at et viltert barn kan falle ned, så finnes det massevis av ting som blir skitne og krever utbytting og rengjøring. Dette kan man lett unngå.

I en tid hvor man vanligvis har det godt og varmt på badet, gjerne med varmekabler eller liknende, så er det ikke noe problem å bruke gulvet på dusjen når man bytter barnet, eller å legge et håndkle på baderomsgulvet, om ingen vask skulle være nødvendig. Fordelen med å bruke dusjen under bleieskiftet, er selvfølgelig at man kan skylle alt, inkludert barnet, som blir langt renere om man vasker det med rennende vann, enn om man bruker haugevis med våtservietter. Dusjgulvet byr heller ikke på noen store utfordringer, når det kommer til rengjøringen.

Etterbehandling av understellet

Det lønner seg å bytte bleier oftere, siden man da bedre vedlikeholder barnets hud. Om man i tillegg vil sikre seg mer, kan det være lurt å bruke salve noen ganger om dagen. Tissebleier som har godgjort seg litt, virker avfettende på huden, og det samme gjelder for bæsjen, som i tillegg kan medføre infeksjoner i huden. Salve med Panthenol, Urea, eller med gjenfettende funksjoner er alltid bra. Mild soppdrepende salve er også en god profylaktisk behandling. Talkum og potetmel er også bra for å holde huden tørr.