Hva man bør forvente?

Når man blir foreldre for første gang

1427392569_thumb__799334_whatdoyouexpectDu er fylt av skrekkblandet fryd, og har akkurat funnet ut at dere venter barn? Ta to steg tilbake, kjenn på gleden, og nyt øyeblikket. Du kommer til å ha nok av tid på deg til å forberede hva som kommer deg i møte. Mest sannsynlig har du mer enn 6 måneder på deg, før fødselen kommer til å finne sted.

Men det er fortsatt nok av ting som må gjøres. Det beste man kan gjøre, er å varsle kommende besteforeldre om hva som er i ferd med å skje. De trår som regel hjelpende til, også når det komme til å skaffe de mest nødvendige tingene.

Ikke la deg lure av alt oppstyret og lokkende reklamer

Ikke la deg lure av alt oppstyret og lokkende reklamer. Det dere er i ferd med å oppleve, er noe som er helt naturlig, og det har blitt født mennesker på denne jorda, under langt hardere betingelser, enn de vi har i Norge i dag. Sørg for at du bygger opp en samling med klær for barnet. Det er noe som de fleste venninner allerede har på loftet, og gladelig låner ut. Barnet kommer til å vokse raskt, så babyklær blir sjeldent slitt ut. I beste fall passer tøyet i tre måneder.

Babyer trenger heller ikke så mye annet. Du kan begynne å hamstre bleier i forskjellige størrelser, og du kan se etter en krybbe for barnet. Det er lurt at barnet har en liten seng, som kan stå ved siden av din egen. Babyen kommer til å være meget sulten de neste ukene etter fødselen, og vil vanligvis spise hver fjerde time. Du på den andre siden, kommer til å tilbringe halve dagen i senga, for å ta igjen den tapte søvnen. Om du vil ha service på rommet, kan det være lurt at du lar mannen din sove på et annet rom i denne tiden, slik at han er rask og opplagt for å ta vare på dere.