Beste småbarnstøy

baby-headphones-noise-cancellingBarneklær er ofte et viktig tema for blivende foreldre og gjerne så starter allerede et motejag når barnet starter i barnehagen. Man finner massevis av amerikanske og hjemlige moteklær for barn i meget ung alder. Spørsmålet som man gjerne stiller seg, er om dette er nødvendig, eller om man heller skal sørge for at barnet er komfortabelt, og bry seg mindre om hvilken merkelapp som sitter på tøyet, og om alt er nytt og fint.

Barna er de som bryr seg minst, om man ikke tvinger normene på barnet

Om man tar turen innom den lokale barnehagen så vil man hovedsakelig først bli møtt av en øredøvende støy, og så av en del snørrete barn, som gjerne er dekorert av malingsflekker eller fargerike rester etter diverse mat. Slik er det som regel med små barn, og noen dyre merkejeans er ikke noe som kommer til å forandre dette bildet. Setter man seg ned, og ser på hvordan barna omgås og leker, så kan man slå fast at image har lite innflytelse på omgangen. De fleste er kledd i praktiske strømpebukser eller i en billig joggedress.

De som derimot tar notis av barns kledsel er andre foreldre, og andre voksne. Så spørsmålet får bli; kler folk opp barna sine for å imponere andre voksne, og for å vise sin egen sosiale status?

Fornuftige klær for fornuftige folk

Det beste tøyet er det tøyet som utfyller en funksjon, og ikke tøy som kommer fra en bestemt produsent. Ting som man kan se etter er hvorvidt noe er laget av rent ull, eller om bommullet ikke er blitt sprøytet med giftige plantevernmidler. Man burde også se etter hvilke kjemikalier som er blitt brukt for å farge tøyet. Nytt tøy med sterke farger kan ha rester i seg, som trekker inn i barnets hud. Effekten minsker om man har vasket tøyet et par ganger.