Bæresele for barnet

mo_12002517-_moby-baby-moonwalk-safety-harness-for-babies-while-walkingDet er blitt mer og mer populært å bære med seg barnet, i stedet for at man bruker vogn. Ofte er det enklere å putte barnet i en bæreanretning, enn det er å drasse med seg vognen og alt det innebærer, spesielt om man bruker kollektivtrafikken, men også om man reiser med egen bil. Dødvekten blir mindre, og mens den nyfødte babyen fortsatt veier lite, har man flere andre fordeler også.

Kroppskontakt er bra for alle involverte

Nyfødte barn trenger mye kroppskontakt. Voksne trenger også kroppskontakt. Nybakte mødre er i en særklasse nå det kommer til å bekymre seg for barnet, og båndene mellom de to er meget sterke. Begge blir stresset om de ikke er i nærheten av hverandre. Men bæreselen er ikke bare der for mor. Far kan også tre hjelpende til, og få nærkontakt med barnet, på et fint og naturlig vis.

Man kan fortsette å bære barnet i lang tid, og det finnes forskjellige bæreseler som passer til forskjellige vektklasser av barn. Men etterhvert som barnet øker i vekt, kan det være lurt å tenke på en vogn. Det er ikke alle som syns det er behagelig å bære med seg 10 kg. til enhver tid.

Det finnes forskjellige typer bæreseler

De som er av den mer tradisjonelle overbevisningen vil gjerne kun bruke en duk som de pakker barnet inn i. Duken er rundt 7 meter lang og 1 meter bred. Det krever litt øvelse, som når man skal knyte slips for første gang, så det kan lønne seg å være to folk i begynnelsen, til man har grep om alt. Enklere er det med modeller som likner mer på ryggsekker. De beste er slik at man kan bære dem både på ryggen og på maven, og hvor det er fleksibelt hvilken vei barnet sitter. Nyfødte sitter best på maven, med ansiktet mot deg. Om man så har en stor jakke, er alt klart for vinteren også.